Spacer

Vuokrataloyhtiöt ja säätiöt

Alva veden etäluenta

Veden etäluenta on helppo ja ekologinen tapa nostaa kiinteistösi arvoa ja aikaansaada suoria kustannussäästöjä pienempien vesi- ja energialaskujen muodossa.

Tämän lisäksi se tuo aitoa arvoa myös asukkaille.

Helppo laskutus

Vesilaskujen ennakko- ja tasauslaskut voi jättää pois, kun laskutus perustuu huoneistokohtaiseen kulutukseen. Tiedot siirtyvät automaattisesti myös laskutusjärjestelmään, joka automatisoi laskutusprosessia. Alva Veden etäluenta on mahdollista liittää ADA-laskutuspalveluun, joka tarkastaa kerätyn datan. Kysy tästä lisää.

Parempi asiakaskokemus

Todelliseen kulutukseen perustuva laskutus vähentää laskuihin liittyviä yhteydenottoja, selvityksiä ja korjauksia asiakaspalvelussa.

Teknologia luo läpinäkyvyyttä, jonka ansiosta asukas voi seurata veden kulutustaan ja ennakoida tulevaa vesilaskua. Kulutuksen mukainen laskutus lisää  luotettavuutta ja läpinäkyvyyttä. Asukkaan ei myöskään enää tarvitse itse kontata vaikeisiin paikkoihin lukeakseen mittaria.

Nykyaikaisuus

Alva veden etäluenta vastaa täysin nykylain vaatimuksia. Lisäksi Langaton tiedonsiirto kerää ja järjestää dataa vesiympäristön reaaliaikaiseen hallintaan. Alva Veden etäluentaan sisältyvä palveluportaali sisältää kaiken kerätyn tiedon yhdessä paikassa ja on laiteriippumattomasti luettavissa joko mobiilisti tai tietokoneelta.

Palveluportaalissa voi tarkastella tietoja huoneistoittain, kiinteistöittäin sekä kokonaisuutena. Tämä auttaa esimerkiksi havaitsemaan kiinteistöjen kulutukseen liittyvät erot ja suunnittelemaan niiden energiatehokkuutta kerätyn tiedon avulla.

Turvallisuus

Monipuoliset hälytysominaisuudet ovat helposti säädettävissä palveluportaalista. Hälytyksiin kuuluvat mm. hälytykset piilovuodoista, purskevuodoista, kuivista mittareista ja takaisinvirtauksista.

Tasapuolisuus ja tiedon oikeellisuus

Kotitauloudet maksavat vain omasta kulutuksestaan, kun arvioperusteiset laskutukset jäävät pois. Myöskään taloyhtiön ei tarvitse kompensoida vesilaskua. Veden etäluenta on automaattista toimintaa, jolloin lukemien manuaalinen tarkastaminen sekä kirjaaminen jää historiaan ja inhimilliset tulkinnat minimoituvat

Vastuullisuus

Alva Veden etäluennan avulla kiinteistö toimii ympäristöystävällisesti ja vastuullisesti. Kun veden kulutus tuodaan läpinäkyväksi kaikille, se lisää asukkaiden tietoisuutta ja tutkitusti vähentää veden kulutusta. Tämä on omiaan vahvistamaan taloyhtiön vastuullista imagoa ja auttaa myös asukasta ekologisissa tavoitteissaan ympäristön hyväksi.

Vedenkäytön vähentyminen pienentää kiinteistön lämpöenergiantarvetta, mikä vaikuttaa suoraan sen CO –päästöjen laskuun, tehden kiinteistön hiilijalanjäljestä pienemmän.

Veden etäluenta - edut ja hyödyt

 • Säästöt veden kulutuksessa ja lämmitysenergiassa.
 • Reaaliaikaiset kulutustiedot
 • Ei odottamattomia yllätyksiä vesilaskussa vuotovahtien ansiosta
 • Aito etäluenta – vähemmän välikäsiä lukemien toimituksessa

Helpottaa myös asukkaan arkea

 • Reaaliaikaiset kulutustiedot – tulevan vesilaskun kertymä asiakkaan seurattavissa
 • Asukkaiden oikeudenmukainen laskutus
 • Vuotovahdit varmistavat, ettei yllätyksiä vesilaskuissa pääse tapahtumaan
 • Ohjaa tiedostavaan vedenkulutukseen

Veden etäluenta kokonaispalveluna

Alva tarjoaa veden etäluentaratkaisut kattavana kokonaispalveluna kaikkialle Suomeen. Palvelu sisältää kaiken suunnittelusta tekniseen tukeen.

 • Huoneistokohtaisten vesimittareiden valinta
 • Langaton tiedonsiirto palveluportaaliin – asiakkaalta ei vaadita laitteita tai yhteyksiä tiedonsiirtoon
 • Tekninen tuki käyttöönoton jälkeen
 • Palveluportaali, jossa lukemat aina reaaliaikaisesti saatavilla
 • Huoneistokohtaiset vuotohälytykset
 • Lukemat saatavissa reaaliaikaisesti laskutusta varten palveluportaalista
 • Vesimittarien kulutus- ja hälytystietojen hallinta, seuranta ja raportointi
 

Optio: mittareiden asennus ja urakan koordinointi

Jätä yhteydenottopyyntö – asiantuntijamme auttaa sinua

Sovi tapaaminen asiantuntijamme kanssa

Tilaa esimerkkilaskelma